Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Beställningscentralen byter nu system för bokning av färdtjänstresor vilket kan leda till störningar under en begränsad tid. Detta kan exempelvis innebära att telefonköerna blir längre. Vi ber om överseende och uppskattar om du bokar din resa med längre framförhållning än vanligt.

Ansökan Färdtjänst

Nedan hittar du blanketter för ansökan om färdtjänst, ledsagare inom färdtjänst, rabatterade resor, resor i annan kommun samt blankett för medicinskt utlåtande/intyg. Blankett för färdtjänst finns även på finska.

Blankett för ledsagare används om du är beviljad färdtjänst och endast vill ansöka om ledsagare. Om du inte har tillstånd till färdtjänst och vill ansöka om färdtjänst med ledsagare kan blankett för färdtjänst användas.

Blanketter kan skrivas ut och skickas in via post. Kontakta handläggare via e-post eller telefon om du vill få blankett hemskickad till dig via post.

Om ansökan behöver kompletteras med medicinskt utlåtande/intyg kan handläggare be dig inkomma med detta. Har du ett aktuellt medicinskt utlåtande/intyg kan du bifoga detta med ansökan.

Ansökan skickas till:
Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten
Kungsgatan 23 B
972 31 Luleå

Kontakta oss